Attribute Visibility

SKU
Attribute Visibility

A Magentoban alapértelmezetten a termékoldalak “Tulajdonságok” fülén valamennyi, termékoldalra engedélyezett megjelenésű attribútum látszik, akkor is ha nincsen értéke. A modul segítségével beállítható, hogy csak azok az attribútumok jelenjenek meg a termékoldalon, amelyekhez az adott terméknél be van állítva érték.

A modul célja

Az attribútumok szerkesztő oldalán a Storefront Properties tabon állítható be, hogy az adott attribútum megjelenését engedélyezzük-e a termékoldalon (Visible on Catalog Pages on Storefront). Ez az alap Magento beállítási lehetőség nem figyeli viszont, hogy az attribútumnak van-e értéke vagy sem, azaz ha egy termékhez nincsen beszerkesztve az attribútum (mert mondjuk nem kötelező), a Tulajdonságok fülön akkor is látszani fog. Az OANDER által fejlesztett Attribute Visibility modul ezt a hiányosságot küszöböli ki.

Beállítások

A modul a stores/configuration/oander extensions/attribute visibility alatt érhető el. Itt található egy kapcsoló, amivel bekapcsolható a modul.

Amennyiben bekapcsoljuk, a frontenden a termékoldalakon csak azok az attribútumok jelennek meg, amelyeknek az adott termékhez van értéke. Amennyiben no-ra van állítva, akkor minden attribútum megjelenik.

Megjegyzés: a yes/no típusú attributumoknál a 'no' is érték, így az meg fog jelenni.