Category Dropdown

SKU
Category Dropdown

A modul segítségével a fejléc főmenüiből lenyíló kategória panelek gazdagíthatók különböző kiajánlókkal. A modul révén a főkategória dropdown panelekbe widget-tel kezelt tartalmak, kiajánlók vagy promóciós zónák helyezhetők el.

A modul célja

A modul használatát olyan webáruházakhoz javasoljuk, ahol szükséges, hogy a kategória menü lenyíló paneljébe egyedi tartalmak legyenek beszerkeszthetők (pl. konkrét termékajánlók vagy kiajánló zónák.) A modul segítségével linkelt képi tartalom helyezhető el, vagy az Oander Wonder Widget-tel létrehozott kiajánlók. Egy menü panelbe több widget is kihelyezhető. Fontos, hogy csak főkategória esetén alkalmazzuk a használatát, vagyis minden esetben legfelső szintű panelhez állítsunk be dropdown elemeket.

Beállítások


A menü panelek promóciós zónáinak kezelése az admin felületen a termékkategóriák kezelésénél történik. Ha a modul telepítve van egy Magento 2-es webáruházban, akkor a kategóriák szerkesztő nézete kiegészül egy „Menu settings” elnevezésű lenyitható panellel. Itt a következőket látjuk:

  • Egy wysiwyg editor, ahová widgetek illeszthetők be.
  • Egy képfeltöltési felület, ahová promo image tölthető fel. (Ha nem speciális tartalmi kiajánlót, hanem csak egy egyszerű promo képet szeretnénk betenni a menübe, akkor nem kell widgetet használnunk, ilyenkor használjuk ezt a mezőt.)
  • Promo link mező, ahol a promo image hivatkozása adható meg.
  • Zone settings: itt állítható be, hogy a lenyíló menü dropdown milyen elemeket tartalmazzon. Ez egy multiselect admin mező, és kiválaszthatjuk benne, hogy a menüben a widgetek, promo image és az alkategóriák közül melyeket szeretnénk látni.
  • Start in new column: itt állítható be, hogy a menü mely elemei kezdődjenek új oszlopban, ilyenkor az új oszlopban kezdődő alkategóriánál kell elvégezni a beállítást. Ez a beállítás sok alkategóriát tartalmazó megamenü esetében javasolt használni, ahol az alkategóriákat kettő vagy több oszlopban célszerű kiszerelni

A modul projektekben való implementációja minden esetben frontend fejlesztéssel jár együtt, ugyanakkor az Oander "Hodor" sablonjában alapszinten elő van készítve. A projektspecifikus frontend előkészítési ráfordítása az alkalmazandó menü blokkok számától, elrendezésétől és tartalmától függ. A blokkok olyan adattartalommal tudnak csak rendelkezni, amelyeket a beszúrt widget (legtöbb esetben az Oander Wonder Widget) is ki tudnak szolgálni.