Category Extra Info

SKU
Category Extra Info

UX kutatások kimutatták, hogy az esetleges extra információkat, ami segíthet a termékek összehasonlításában illetve gyors áttekintésében, hoverre érdemes megmutatni kategóriaoldalakon. Ez jelentősen lecsökkenti a "pogo-sticking" jelenséget, vagyis amikor a látogatók ugrálnak a kategóriaoldal és az egyes termékoldalak között.

Tulajdonságok

A Category Extra info opcionálisan egyes kategóriákban a termékkártyákon (rács illetve lista nézetben) további attribútumok értékét írja ki, így a kategóriában szereplő termékek könnyedén összehasonlíthatók bizonyos paraméterek alapján anélkül, hogy a látogatóknak meg kellene nyitniuk a termékoldalakat. Ez UX kutatások alapján jelentősen csökkenthetii az bounce rate-et, illetve javíthatja a konverziót amennyiben helyesen alkalmazzuk (releváns, és nem túl sok információ).

A modulban beállítható, hogy minden kategóriában ugyanazok a tulajdonságok jelenjenek meg, illetve a beállítások az egyes kategóriák szintjén felülbírálhatók, a kategóriák a kategróiastrutúra alapján pedig megörökölhetik a szülőkategóriájuk beállításait. Az attribútumok esetében beállíthatjuk, hogy az attribútum neve is megjeleg nem része a feladatnak.

Adminbeállítások

A beállítások két helyen jelenneg meg: egyrészt létezik a modulnak egy általános konfigurációs felülete, másrészt kategóriánként beállíthatóak az attribútumok.

Általános beállítások

A modul általános beállításai a Stores » Settings » Configuration » Oander » Category Extra Info menüpontban találhatók. Itt az alábbi opciók találhatók, melyek minden scope-on külön állíthatók:

 • Enable [Yes/No]: Alapértelmezetten No. Aktív-e a modul, vagy nem. 
 • Egy admin control table "Default Attributes to Show" néven, az alábbi oszlopokkal (alul Add gombbal lehet új sort hozzáadni). Ami ide be van állítva, az minden kategóriában alapból megjelenik – természetesen ha értelmezhető az adott termékre, vagyis nem üres az attribútum értéke:
  • Attribute [dropdown – elérhető termék attribútumok listája]: maga az attribútum
  • Show label [dropdown – Yes/No]: mutassuk-e a value előtt az attribute label-t.
  • Kuka: adott sor törlése
 • Attribute separator [textfield]: Alapértelmezetten " | " (szóköz-pipe-szóköz). Ezzel választjuk el egymástól az attribútumokat.
 • Default values behavior [dropdown – OR/AND]: Alapértelmezetten OR. Hogyan viselkedjenek egymással a default és az esetlegesen kategóriánként beállított értékek. OR: ha van egy adott kategóriában beállítva valami, abban a kategóriában csak azt mutatjuk. AND: az alapértelmezett és az esetleges kategóriánként megadott attribútumokat is mutatjuk. Ha egy kategóriánál üres az attribútumtábla, akkor az alapértelmezettnek beállított attribútumokat mutatjuk függetlenül ettől a kapcsolótól (= az üres nem írja felül a defaultot).

Kategóriaszintű beállítások

Itt lehet kategóriánként megadni, hogy milyen attribútumok értékeit akarjuk mutatni a termékkártya hover állapotában illetve listanézetben. A beállítások a Catalog » Categories » [Kategória kiválasztása] » Extra Info lenyílóban vannak, melyek az alábbiak:

 • Inherit settings [Yes/No]: Alapértelmezetten Yes. A kategória megörökli a szülőkategóriájának a beállításait. Figyelem: amennyiben ez Yes, minden más egyedi kategóriaszintű beállítás érvényét veszti.
 • Enable Extra Info [Yes/No]: Alapértelmezetten Yes. Ha No, akkor az adott kategóriában nem mutatunk semmilyen extra infót, az alapértelmezetteket sem.
 • Default Attributes to Show táblázat, melyhez az Add New gombbal lehet új sort hozzáadni. Ami ide be van állítva, az jelenik meg az adott kategóriában – természetesen ha értelmezhető az adott termékre, vagyis nem üres az attribútum értéke:
  • Attribute [dropdown – elérhető termék attribútumok listája]: maga az attribútum
  • Show label [checkbox]: mutassuk-e a value előtt az attribute label-t.
  • Remove: adott sor törlése