Category View

SKU
Category View

A modul segítségével a kategóriaoldalakon a hagyományos grid elrendezést át tudjuk váltani egy oszlopos, egymás alá rendezett, fektetett téglalap alakú termékkártya nézetre, illetve beállíthatjuk, hogy az egyes kategóriában a grid vagy lista nézet közül melyik legyen az alapértelmezett és melyek legyenek kiválaszthatók.

A modul működése

A lista nézetű kategória oldalon a termékkártyák egymás alatt, fektetett télalap formájában jelennek meg. A termékkártyán megjelenik a terméknév, termékkép, ár, készlet információ, a kosár és kívánságlistára helyeztés CTA, továbbá a termék rövid leírása (short description). A modul alkalmazása olyan webáruházakban ajánlott, ahol bizonyos kategóriákat ebben az elrendezésben szeretnénk alapból mutatni, és fontos, hogy a termékről már a kártyán látszódjon a short description.

Beállítások

Azt, hogy az egyes kategóriák melyik elrendezést kapják, az adott kategória beállításainál kell megtenni. A beállítási lehetőségeket a Products/Categories menüpontban a kategória kiválasztása után a Display Settings alatt tudjuk megtenni, ahol megjelenik egy új mező ‘Available List View’ néven.

A mező 2 értéket tartalmaz:

  • Grid
  • List

Multiselect lévén mind a két érték kiválasztható egyszerre, de akár csak az egyik is. Továbbá a Default List View-nál állíthatjuk be, hogy melyik nézetet szeretnénk alapértelmezetten használni.

Fontos, hogy ezt a beállítást a modul telepítése után új kategória létrehozásakor mindenképpen el kell végezni, ellenkező esetben a Magento nem fogja engedni elmenteni a kategóriát.

Frontend megjelenés

Amennyiben az adott kategóriánál mind a List, mind a Grid nézet engedélyezve van, akkor a kategória bal felső sarkában megjelennek a nézetváltó ikonok, amikkel a felhasználó egyik vagy másik nézere át tud váltani.