Complex Price Display

SKU
Complex Price Display

A Magento alapértelmezésben a konfigurálható termékek esetében is csupán egyetlen fix árat mutat a termékoldal első betöltésekor – ennek a terméktípusnak azonban gyakori jellemzője, hogy több különböző árú altermékkel rendelkezik, például különböző kiszerelések vagy méretek. Ebben az esetben célszerű a felhasználóknak egy "-tól" formátumú kezdőárat, vagy egy ártartományt mutatni.

A Complex Price Display a Magento alapértelmezett árkijelzését változtatja meg konfigurálható termékek esetében. Az alapértelmezett működés szerint a Magento a termékoldal betöltésekor az altermékek közül a legalacsonyabb árral rendelkező árát mutatja – ez azonban sok esetben megzavarhatja a látogatókat, hiszen egy opció kiválasztásával már másik árat fognak látni.

A modul választható módon alakítja át ezt az árkijelzést: beállíthatjuk, hogy az elérhető legalacsonyabb árú egyszerű termék árát mutassuk "-tól" felirattal (ez szabadon választható, elő- és utótag is lehet az egyes nyelveket szem előtt tartva), vagy egy ártartományt, a legalacsonyabb és legmagasabb árat mutatva. Egészen addig így jelenítjük meg az árat, amíg nem választ a felhasználó egy opciót. Ha kiválasztott egy opciót, több lehetőség is van attól függően, hogy egy vagy több terméktulajdonság alapján van felépítve a konfigurálható termék. Ha egy tulajdonságra épül, akkor az opció kiválasztása után az így konkrétan behatárol egyszerű termék árát mutatjuk. Ha több tulajdonságra épül, akkor már a "-tól" illetve tartományként kijelzett ár is dinamikusan változik. Amint egy kiválasztott opció már determinálja azt, hogy csak egy bizonyos (magasabb) ártól érhetők el a további termékek, akkor ez jelenik meg a  "-tól" árként vagy a tartomány alsó értékeként. Ez egészen addig megy így, amíg már csak egy konkrét fix ár marad, ekkor azt jelenítjük meg.

Beállítások

A modul beállítása a Stores » Settings » Configuration » Oander Extensions » Advanced Price Display menüpontban található meg. Itt az alábbi opciókat választhatjuk ki:

  • Configurable Product
    • Default: A Magento alapértelmezett működése.
    • Price From: "-tól" formátumú árkijelzés, az elő- vagy utótag a "Price From: {{price}}" fordítható stringből érkezik a fordításfájlból.
    • Range: Ártartomány kijelzése (legalacsonyabbtól legmagasabbig).