Customer Fileupload

SKU
Customer Fileupload

A modul segítségével a bejelentkezett felhasználók a profiljukban file-okat tudnak feltölteni, amelyek a webshop adminisztrátorai számára megtekinthetők, szerkeszthetők.

A modul üzleti céja:

Számos webáruházban szükség van olyan funkcióra, hogy a regisztrált felhasználók a profiljukban fel tudjanak tölteni különböző állományokat, amiket a webshop adminisztrátorok az adminon egy külön griden meg tudnak tekinteni. Egy olyan modulról van szó, amely révén:

  • a belépett felhasználó a fiókjában fel tud tölteni állományokat
  • ezeket meg tudja tekinteni vagy törölni 
  • a webshop admin pedig egy admin gridben tud ezek között böngészni, keresni, szűrni

Működése a frontenden:

A felhasználói profilban megjelenik egy “File Upload” elnevezésű menüpont (ezt fordítási állományból átnevezhető), és itt lehet megtekinteni az eddig feltöltött állományokat, törölni őket vagy újakat feltölteni. Képfájlokat vagy PDF-et engedjünk feltölteni. A profil szekció ezen menüpontjában a felhasználó lát egy gridet, benne a feltöltött állományok alábbi adataival:

  • Feltöltés dátuma
  • File neve
  • Művelet (ami Törlés lehet)
  • Lentebb látunk egy Fájl kiválasztására szolgáló tallózót, illetve egy Mentés gombot.

Admin működés:

A feltöltött állományokat adminban egy külön griden jelenítjük meg. A webshop adminisztrátorok itt tudják elérni a regisztrált felhasználók által feltöltött állományokat úgy, hogy valamennyi feltöltött fájl 1-1 rekord a gridben, a rekordokra pedig szűrni lehet. Itt az adminisztrátor látja az egyes fájlok ID-jait, a fájlok nevét, a feltöltő felhasználó vezeték és keresztnevét, a feltöltés időpontját. Meg tudja tekinteni a feltöltött fájlt, illetve el tud navigálni a user Magento adminon belüli űrlapjára.