Discount Message

SKU
dm01

Az Oander Discount Message kiemelt figyelmeztető szöveggel felhívja a vásárlók figyelmét az akciós termékre és a megtakarítás mértékére. Kedvezménnyel vagy akciós árral rendelkező termékek megjelenítésekor nem csak az akciós ár, hanem maga a kedvezmény mértéke is megjelenik kísérő szöveggel. A kiemelés a kategória oldalak termékkártyáin és a termékoldalakon is megjelenhet százalékosan vagy konkrét összeggel megjelenítve a kedvezmény mértékét.

A modul működése

A modult olyan projektekhez ajánljuk, ahol fontos, hogy az egyes akciós termékekre akár listaoldalon kiemelt üzenetekkel felhívjuk a figyelmet és szeretnénk az akció révén elérhető megtakarítás mértékét automatikus kalkulációval, szöveges kísérettel valamilyen kiemelt formában külön megjeleníteni.

A modul segítségével az adminisztrátork be tudnak szerkeszteni a termékekhez egy-egy szöveget, amelyben egy változóval megjelölik a kedvezmény kijelzésének szövegen belüli pozícióját, a kedvezményt pedig targetálni tudják termékekhez. A kedvezmény kalkulációja úgy működik, hogy a modul vizsgálja a termékek árát, és ahol a normal price-hoz képest akár árszabállyal, akár speial price-szal beállított kedvezményt talál, ott a kedvezmény mértékét kikalkulálja, és frontenden megjeleníti.

Globális admin beállítások

A modul alap konfigurációs felülete a Stores – Configuration – Oander Extensions – Discount Message menüpontban érhető el. Az itt beállítható mezők:

  • Enable Discount message: modul engedélyezése globálisan
  • Show discount message on product page: termékoldalon megjelenjen-e a discount message szöveg
  • Show discount message on product cards: termékkártyákon megjelenjen-e az üzenet
  • Storefront presence limit: kedvezmény megadása, ami felett megjelenik a kedvezmény. Pl ha itt 40-et írunk be, és a termékre 30% kedvezmény van, akkor az üzenet nem fog megjelenni

Termékszintű beállítások

A kedvezmény kijelzéséhez a modul létrehoz egy website/store szinten kezelhető textarea típusú termék attribútumot amely amely HTML kóddal linket és szövegformázását is tartalmazhat. Az admin ebben a jellemzőben állítja be az egyes termékekhez kijelzésre kerülő szöveget úgy, hogy a modul által kalkulált kedvezmény mérték egy változóval van helyettesíthetjük.

Az egyes Discount Message szövegek termékenként állíthatók be, ugyanakkor a vezérléshez szükséges az attribútum a termékoldali szerkesztés mellett a Products-Catalog grid Update Attributes tömeges szerkesztésével is kezelhető, hogy ha az adminisztrátor sok termékhez szeretné beállítani egyazon szöveget, akkor azt egyszerre meg tudja tenni anélkül, hogy külön-külön be kelljen állítgatnia azt. Mindkét esetben a a Discount Message Template attribútummal lehet megadni az üzenet sablonját.

Megjelenítésnél behelyettesített változók:

%Percent - Egyszerű termék esetén a kedvezmény mértékének százalékos kijelzése
%Amount - Egyszerű termék esetén a kedvezmény értékének kijelzése
%PercentRange – Konfigurálható termék esetén az elérhető kedvezmény tartománya %-os kijelzésben
%AmountRange - Konfigurálható termék esetén az elérhető kedvezmény tartománya értékben kijelezve

Példák a használatára

Frontenden a Discount Message Template jellemzőben megadott szöveg fog megjelenni a termékek mellett, a szövegben lévő változókat dinamikusan cseréli le a termék alapján.

Egyszerű termék esetén:

Például ha egy egyszerű terméknél a következő szöveg van megadva a jellemzőben: “Most vegye meg a terméket, %Percent árcsökkenés!!! Ez %Amount kedvezmény!”

Ha ez a termék 100 Ft helyett 50 Ft-ért vásárolható meg, akkor frontenden ez a szöveg fog megjelenni: “Most vegye meg a terméket, 50% árcsökkenés!!! Ez 50 Ft kedvezmény!”

Konfigurálható termék esetén:

Konfigurálható terméknél a %PercentRange és %AmountRange változók használhatóak a jellemzőben. Ha a terméknél “Most vegye meg a terméket, %PercentRange árcsökkenés! Ez %AmountRange kedvezmény!” szöveg van megadva, az egyik gyerekterméke 100 helyett 50 Ft-ért vásárolható meg, a másik gyerekterméke 100 helyett 80 Ft-ért vásárolható, akkor az alábbi szöveg lesz megjelenítve: “Most vegye meg a terméket, 20%-50% árcsökkenés! Ez 20 Ft-50 Ft kedvezmény!”