Extra Fee

SKU
Extra Fee

A modul segítségével a rendelés végösszege egy előre beállított egységárral növelhető egy bizonyos fizetési mód kiválasztása esetén úgy, hogy a plusz költség egy külön rendelési tételként jelenik meg.

A Magento natív működési logikájában normál esetben a szállítási módonként állítható be, hogy a szállítás díja mennyi legyen, vagyis a pénzárban a szállítási módtól függ annak költsége. Ugyanakkor a néha felmerül az az igény, hogy utánvétes, banki utalásos vagy egyéb fizetési mód esetén a szállítás legyen egységárral drágább. A Magento alapból ilyen funkciót nem tud, vagyis nem tudja visszamenőlegesen nézni és szabályozni a szállítási költséget a fizetési módok függvényében.

Ezért fejlesztettünk egy olyan modult, amely a pénztárban a szállítási adatok megadását követően még figyeli, hogy a felhasználó milyen fizetési módot választ, és ez alapján egy plusz költséget is hozzáad a rendeléshez, ha az adott fizetési módhoz ezt beállítjuk.

Fontos tudni, hogy ez a plusz költség nem a szállítás díját növeli meg, hanem egy plusz tételt ad hozzá a rendeléshez, amely a rendelés során egy külön tétel. Ez hozzáadódik az alap szállítási költséghez, illetve a termékek árához. Ez a tétel a pénztár összegző paneljében külön kerül feltűntetésre. Fontos továbbá, hogy a modul aktuális működése szerint ez csak egy egységár lehet és nem a vásárlás összegéből kalkulálódik dinamikusan, továbbá az ingyenes szállítási paraméterek sincsenek rá kihatással.

A modulnak van adminra kivezetett konfigurációs beállítási felülete, itt kell paraméterezni, hogy

  • mely fizetési mód esetén adódjon hozzá a plusz költség a rendeléshez,
  • mennyi legyen ezen plusz tétel bruttó értéke,
  • illetve mi legyen a pénztárban feltüntetett megnevezése (pl. "Utánvét plusz költség").

A modul tehát olyan projektekben érdemes használni, ahol üzleti igény, hogy egy konkrét fizetési mód választása esetén a szállítási díjon felül megjelenjen még egy egységárnyi plusz költség a rendelési tételek között. Ha egy konkrét fizetési módot egy egységárral drágábbá szeretnénk tenni, akkor azt ezzel a modullal lehet megoldani.