Fancy Filter

SKU
Fancy Filter

A modul a kategória oldalakon a szűrőket a hagyományos, új oldalbetöltődés elvén működő szűrésről átalakítja bepipálható/kipipálható checkbox-okká. Így a találati lista új oldalbetöltődés nélkül frissül, a szűrők használata kényelmesebb. A modul részét képezi egy csúszkás és egy input field-es vezérlést is lehetővé tevő árszűrő is. A modullal kezelhetőek továbbá olyan szöveges terméktulajdonságok is, amelyek szűrhetőek min. és max. értékekkel, csúszkás szűrővel. 

A modul működése

A modul lényege, hogy a kategória oldalakon a layered navigation blokkban a hagyományos oldalbetöltődési elven működő szűrőket kiváltjuk bepipálható checkbox-okká, és azok használata közben, oldalbetöltődés nélkül frissül a találati lista. A szűrési opciók logikája a következő:

Jellemzők (azaz szűrő csoportok) között a szűrő SZŰKÍT, azaz:

  • ha bepipálunk egyik jellemzőből 1 értéket és egy másikból is egyet, akkor azokat a termékeket kapjuk, amikre mindkettő igaz
  • vagyis ahogy egyre több jellemzőből (csoportból) választunk, úgy egyre szűkűl a találati lista
  • tehát a jellemzők (csoportok) közötti kapcsolat ÉS jelleggű
  • ez swatch text attribútum típus esetében is működik

Jellemző opciói között a szűrő TÁGÍT:

  • vagyis ha egy jellemzőn belül bekattintunk több értéket (opciót), akkor a találati lista egyre tágul
  • tehát a jellemző egyes opciói (csoporton belül) közötti kapcsolat VAGY jellegű
  • azaz egy jellemzőn belül való kattintással a leszűrt találati listánkat valójában tágítjuk

Admin beállítások

A modul rendelkezik egy admin konfigurációs (settings) panellel. A Fancy Filter modul működési elve az, hogy valamennyi szűrő készlet eleve kinyitott állapotban látszik (nem is csukhatók be teljesen), de limitálva van az az elemszám, amit egy-egy szűrhető jellemzőn belül látunk. Ezek viszont kinyithatók teljes nézetre és össze is csukhatók. Adminról beállítható művelet annak paraméterezése, hogy egyszerre hány értéket szeretnénk látni a szűrőben egy-egy jellemzőnél (vagyis hogy alapértelmezetten hány checkbox látszódjon, aminél több választási opciót már a panel lenyitásával tekinthet meg a felhasználó). Továbbá adminon kikapcsolható ez a funkció, vagyis ha szeretnénk, akkor lehet valamennyi jellemzőnél az összes opció eleve nyitva. Admin settings-ben beállítható az is, hogy szűrést követően minden jellemző opció látszódjon tovább, vagy csak azok, amelyek az éppen nézett collection-ben használva vannak.

A modul kiegészül még egy árszűrővel is, ami egyben csúszkás és numerikus begépelős is. Azaz ahogy mozgatjuk a csúszkát, úgy frissül az input mezőben szereplő ár, illetve a begépelt árhoz igazodik a csúszka is. Az árszűrő úgy működik, hogy a beállított tartomány után a felhasználónak egy submit funkcióval rendelkező gombot le kell nyomnia az árszűrő alatt, és akkor frissül a találati lista. Ennek oka az, hogy ne forduljon elő, hogy a user ahogy mozgatja az árszűrőt, az oldal mindezalatt folyamatosan tölt.

A szöveges termék tulajdonságok (dropdown range) a követekező beállítássokal válnak szűrhetővé:

Attribútumok szerkesztésénél, ahhoz hogy dropdown range-et létrehozzunk, a jellemzőt Text Swatch jellemzőként kell felvenni. Mentést követően jelenik meg a beállítása: Use Range Filter. Ha ez "Yes" értéken van, akkor a jellemző range-ként lesz kezelve. A jellemző Manage Swatch (Values of Your Attribute) beállításainál a Swatch maga a számszerű érték, ez alapján fogja frontenden rendezni a jellemző opcióit, a Description pedig a szöveg, ez lesz megjelenítve a legördülőben és a range mellett. Api gateway használatánál az attribútumnál a use_range_filter 1 értéket kell megadni.

Kiegészítés: A Fancy Filter csak az Ajax Catalog modulunkkal működik együtt, vagyis ha ezt használni szeretnénk, akkor az Ajax Catalog-ot is szükséges telepíteni.