Interspire Email Marketer integráció

SKU
Interspire Email Marketer integráció

A modul szinkronizálja a Magentoban lévő feliratkozókat az Interspire eDM szoftverrel. A szinkronizáció automatikusa fut 24 óránként, ugyanakkor manuálisan is futtatható. Az Interspire-ba beérkező leiratkozókat is eltávolítja a Magento feliratkozói közül úgy, hogy a szinkornizáció egy Interspire-ben kiválasztott mailing list irányába történik. A modulban lehetőség van a szinkronizációs előzményeket egy külön admin griden megtekinteni.

Összefoglaló

A modul szinkronizálja a Magentoban lévő feliratkozókat az Interspire eDM szoftverrel. A szinkronizáció automatikusa fut 24 óránként, ugyanakkor manuálisan is futtatható. Az Interspire-ba beérkező leiratkozókat is eltávolítja a Magento feliratkozói közül úgy, hogy a szinkornizáció egy Interspire-ben kiválasztott mailing list irányába történik. A modulban lehetőség van a szinkronizációs előzményeket egy külön admin griden megtekinteni (Sync History admin menüpontban). A modul beállításához a következő információkat kell megadni a modul konfigurációs felületén:

  • Interspire felhasználónév
  • Token azonosító
  • Az interspire-ben létrehozott mailing list azonosítójának megadása (ez egy szám, a kapcsolat ezzel a mailing list-tel fog létre jönni)
  • XML API pontos elérési útvonala (pl: http://valami.hu/mail/xml.php)

Részletes ismertető

Az OANDER Interspire modul elsődleges célja, hogy a Magento 2 webáruházunkban regisztrált hírlevél feliratkozók adatait gördülékenyen tudjuk szinkronizálni az Interspire Email Marketer rendszerével. A modul továbbítja és karbantartja a Magento webshopban történt feliratkozásokat, és azok adatait (keresztnév, vezetéknév, email cím) átadja az Email Marketernek egy időzített szinkornizáció formájában, amely manuálisan is futtatható. A modul naplózza és egy külön admin griden megjeleníti a szinkronizációs előzményeket.

Abban az esetben, ha az Interspire Email Marketer rendszerben egy felhasználó leiratkozik a hírlevélről (például a hírlevélben elhelyezett leiratkozási linkre kattintva), akkor az ütemezett adattovábbítás a Magento 2-ben ugyancsak leiratkoztatja az adott felhasználót. Vagyis a modul visszafelé is szinkronizálja a fel- és leiratkozási adatcsomagokat, így ha valaki a hírlevélben végzi el ezt a műveletet, a profiljába belépve ugyancsak leiratkozott állapotot lát a hírlevél beállításai között.

Ha egy regisztrált felhasználót a Magento 2 admin felületén manuálisan leiratkoztatunk a hírlevélről vagy a felhasználó a profiljában maga kezdeményezi a leiratkozást, a változást az időzített adategyeztetés hasonló módon tovább küldi az Interspire Email Marketer rendszer felé, így a profilban kezdeményezett leiratkozás az edM szoftverben is érvényesül. A modul tehát karbantartja a két rendszer feliratkozói adatbázisát és folyamatosan megfelelteti azokat egymásnak.

A modul beállítása rendkívül egyszerű. Telepítést követően az Interspire fiókunkból elérhető API kapcsolódási adatok megadása és a modul engedélyezése után az integráció azonnal működésbe lép. A modul konfigurációs paneljén lehetőségünk van kijelölni, hogy a szinkron az eDM szoftver mely címlistájával tartsa a kapcsolatot. Az ütemezett kétirányú adattovábbítás fontos feltétele, hogy webáruházunkban a cron folyamatok futását engedélyezzük. Ennek hiányában a szinkronizáció csak manuálisan futtatható le. Paraméterezést követően a modul által megvalósított üzleti folyamatok maguktól futnak, így egy rövid beállítás után a Magento 2 webáruház adminisztrátorainak nincs velük egyéb teendője.