Order Export

SKU
Order Export

Magento 2-höz fejlesztett modul, amely a háttérben ütemezetten rendeléseket exportál XML formátumban külső alkalmazások számára a rendelések feldolgozásához.

Az Oander Order Export egy Magento 2-höz készített modul, amelynek célja, hogy segítse a rendelések lekövetését és feldolgozását külső szoftverek számára (például számlázó programok). A modul ütemezetten, cron által vezérelten generál le egy XML-t, amely tartalmazza a rendelések adatait - jelenleg a számlázáshoz szükséges adatokat. Ezen XML-t feldolgozva külső rendszerek (például számlázó programok, ügyviteli rendszerek) a webáruházban leadott rendelések információit át tudják venni és fel tudják dolgozni.

Az XML generálás alapértelmezetten 5 percenként történik, de beállítható, hogy nagyobb időközönként menjen végbe (a gyorsabb generálási frekvencia nem javasolt.) A XML generáláshoz szükséges, hogy a Magento installációban engedélyezve legyen a cron folyamatok futása, enélkül az XML generálás csak konzolból, manuálisan végezhető el. Az XML-t a modul egy Magento-n belüli mappába helyezi el, amely mappára olvasási jog adható a külső rendszerek számára. A modul admin felületén konfigurálható, hogy pontosan melyik mappa legyen az, ahová az XML generálódik.

A modul konfigurációs felületén kiválasztható, hogy mely típusú rendelések kerüljenek kigenerálásra, vagyis lehetőség van arra, hogy például csak bizonyos szállítási vagy fizetési módok, esetleg csak meghatározott rendelés státusszal rendelkező rendelések kerüljenek bele az exportált állományokba. Ezen szűkítési paraméterek ugyancsak admin felületen, a modul konfigurációs paneljén szerkeszthetők.

Továbbfejlesztési és alkalmazási lehetőségek:

A modul továbbfejleszthető igény esetén úgy, hogy XML melett CSV és JSON formátumban is át tudja adni a rendelési adatokat, illetve a generált rendelési adatok köre is bővíthető. (Jelenleg csak a számlázáshoz szükséges adatok kerülnek bele).