OTP bankkártyás fizetés

SKU
OTP bankkártyás fizetés

Az OANDER által fejlesztett modul integrálja a Magento 2 webshopot az OTP Bank online bankkártyás fizetési rendszerével, így a webáruház alkalmassá válik azonnali bankkártyás fizetések fogadására. A modul egy új fizetési módot hoz létre a webáruházban és a háromszereplős fizetési metódust valósítja meg, azaz a fizetés az OTP online bankkártyás felületének közbeiktatásával történik.

A modul az OTP online bankkártyás fizetésével való Magento 2 integrációra szolgál, a háromszereplős fizetési metódust valósítja meg. A háromszereplős fizetési metódus lényege, hogy a konkrét fizetés az OTP Bank online bankkártyás fizetési oldalára való továbbléptetéssel történik, és ott zajlik a tényleges tranzakció, nem a webshopon belül. A modul a következő funkciókkal rendelkezik:

  • A vásárló OTP fizetési módot tud választani a vásárló a pénztárban
  • Az átirányított felületen fizetni tud bankkártyájával
  • Emailben meg kapja majd az OTP fizetési azonosítót, ami nem a rendelés emailben lesz, hanem külön emailben
  • A fizetéssel kapcsolatos adatok az admin számára az admin felületen a rendelés megtekintésénél látszódnak
  • A be nem fejezett fizetéseket, vagy az olyan fizetéseket, ahol a vásárló nem tért vissza az áruházba, egy Cron vezérli a háttérben
  • A modul állítja a rendelés státuszát (Canceled, Processing) annak megfelelően, hogy a rendelés fizetve lett e, de ez adminról kikapcsolható
  • A modulban be lehet állítani, hogy sikeres tranzakció esetén milyen oldalra érkezzen a felhasználó (alapesetben ez a rendelés köszönő oldal), illetve beállítható benne egy landing URL a sikertelen tranzakció esetére is, amely egy tetszőleges, Magento-n belüli oldal lehet például.
  • Hasonló módon beállíthatók a sikeres és sikertelen fizetés esetén megjelenítendő üzenetek, valamint az OTP Bank kártyás fizetési oldalán megjelenő shop comment (vagyis, hogy az OTP Banki milyen megnevezést írjon ki a webáruház azonosításaként saját felületén).
  • A modulban beállítható, hogy milyen kosárérték felett vagy alatt engedélyezett a bankkártyás fizetés engedélyezése, vagyis bizonyos kosárértékek esetén a bankkártyás fizetési mód letiltható

A modul paraméterezése a Magento admin felületén, a Stores - Configuration - Sales - Payment methods szekcióban történik.