Pageflip Card

SKU
Pageflip Card

A modul célja, hogy a Magento 2 kategória oldalakon a terméklista végére egy, a termékkártyák méretével megegyező nagy kártya jelenjen meg, amely valójában nem egy termékkártya, hanem a következő oldalra lapozó, kártyaszerűen kialakított UI komponens.

A modul működése

Ha a modul aktív, akkor a kategória oldalakon és a keresés találati oldalakon is megjeleníti a termék listázás utolsó elemeként a kártyát. A modul nem egy termékkártyát cserél le, hanem valójában a termékkártyák végére kerül oda egy új elemként. Hogy ne törjön új sorba, adminban majd a kategóriaoldalon megjeleníthető termékkártyák számát ehhez igazítva fogjuk beállítani.

A modul Ajax-os lapozást valósít meg, így csak az Ajax Catalog modulunkkal együtt használható. Viszont nem az Ajax Catalog modul része, mivel van olyan ajax-os katalógust igénylő webshop fejlesztés, amelyik ezt a típusú kártyát nem igényli. 

A termékkártyák végén elhelyezkedő lapozó kártya az utolsó oldalon, ahol már nincsen több kártya nem jelenik meg, illetve lapozó kártyaként csak akkor látszik, ha van további lapozás. Azaz a kártya akkor látható, ha az adott kategóriaoldalon több termék jelenik meg, mint amennyi a Magento konfigjában be van állítva, mint 1 oldalon megjelenítendő termékszám. (Ehhez a Stores - Configuration - Catalog - Catalog - Storefront - "Products per Page on Grid Allowed Values" részben beállított, aktuálisan érvényes értékhez viszonyított számot figyeljük.)

A Pageflip Card modul együttműködik a Fancy Filter modullal is, ugyanis ha a szűrőnkkel leszűrünk egy olyan állapotot, ami olyan kevés eredményt hoz, hogy nem tölti ki az oldalt, akkor értelemszerűen a kártya sem jelenhet meg a terméklistázás után.

Beállítások

A kártya szövege alapól: "Next page", amelyet website scope-onként fordítási állományból lehet változtatni. Ha a modul ha be van kapcsolva, akkor minden website scope-on megjelenik.

A modul nem rendelkezik admin felülettel, semmilyen egyéb konfigurációra nincsen szükség hozzá. Vagyis a modul vagy enabled (ekkor működik a fenti leírás szerint), vagy disabled és akkor pedig nyilván nem.