Price Change Warning

SKU
pcw01

A modul figyeli a Magento webáruházban történő ár frissítéseket és ha bármelyik termék egy adminban beállított százalékos határértéknél nagyobb árkedvezményt kap (akár importálás, akár termék mentés révén), egy figyelmeztető üzenetet küld a webshop szerkesztőinek. A modul tehát segít abban, hogy ha egy hibás akciózás révén indokolatlanul alacsony árral kerül mentésre egy termék, akkor azt a szerkesztők lehetőleg minél hamarabb észre vegyék.

A modul üzleti célja

A nagy forgalmú webáruházaknál komoly kockázatot jelent, ha valamilyen intergációs hiba vagy admin oldalon végzett rossz import miatt a webshopba hibás árak kerülnek be. Ilyen esetben kockázatot jelent, ha a hibás ár frissítést a webáruház adminisztrátorai későn veszik észre és lemennek rendelések a rossz árakon. Az Oander Price Change Warning modul figyeli a termékek normal price és kedvezményes árainak árváltozását és ha ezekben egy adminban beállított aránynál nagyobb negatív vagy pozitív változás áll be, akkor arról egy gyors figyelmzetető üzenetet küld az admin konfigurációjában beállítható email címekre.

A modul egy observerrel dolgozik, amely a termék mentésre és a termékekhez kapcsolódó importálási eljárásokra kapcsolódik, és system config-ból kiolvassa a beállított %-os értéket. Összehasonlítja a régi és az új árat és ha nagyobb a különbség mint a határérték, akkor a system configban meghatározott e-mail címekre küld egy figyelmeztető emailt.

A modul pontos működése

A modul a termék mentés előtt regisztrálja a végleges árat (régi ár) és termék mentés után pedig beíródik az oander_price_change_warning táblába a régi és az új ár, valamint egy százalékos eltérés, ami az alábbi képlet alapján számítódik:

(($oldPrice - $newPrice) / $oldPrice ) * 100

Ha az árváltozás meghaladja a beállított százalékos határértéket, a figyelmeztető üzenet kiküldésre kerül. A modul képes figyelni a termék mentés mellett az update attribute-szal való árfrissítést és a special price frissítést is. Ugyanakkor a katalógus árszabállyal beállított ármódosításokat nem figyeli, azok lefutásának az ellenőrzése ugyanis az indokoltnál nagyobb erőforrás terheléssel járna.

Beállítási lehetőségek

A modul konfigurációja az adminban a Stores->Configuration->Oander->Price Change Warning menüpontban érhetők el.

  • Ha az árváltozás mértéke nagyobb, mint a Threshold mezőben beállított százalékos érték, akkor küldi a figyelmezető levelet.
  • Cronnal csoportosan vagy termék mentéskor azonnal, amit szintén a beállítások között lehet állítani, amely beállítás ugyancsak a modul konfigurációs paneljén választható ki.
  • A modul website szinten kapcsolható i-be, és vesszővel elválasztva adhatók meg az e-mail címek, amelyekre a figyelmeztető e-mail érkezzen.
  • A modul rendelkezik egy saját e-mail templattel, ami viszont változtatható ugyancsak a konfigurációs beállítások között.
Tulajdonságok
Alap licensz díj 20 000 Ft
Belső megjegyzés

A fejlesztés éles használat mellett még nincsen tesztelve, így a megbízhatósága kérdéses.

Projektvezetés (munkaóra) 2
Tervezés / üzleti elemzés (munkaóra) 0
UX / UI (munkaóra) 0
Backend fejlesztés (munkaóra) 2
Frontend fejlesztés (munkaóra) 0
Integrációs fejlesztés (munkaóra) 0
QA tesztelés (munkaóra) 1
Tartalmi támogatás (munkaóra) 0
Kötelező alapmodul? Nem
Ajánlott modul? Igen
Modul gyártója OANDER
M2 kompatibilitás 2.1
Hodor kompatibilitás Felkészítve
Komplexitás normál komplexitás
Jótállás típusa Béta verzió

A következő hibajegyek tartoznak EasyRedmine-ban a termékhez: