Product Icons

A modul segítségével a termékoldalakon jellemzők alapján automatikusan megjelenő  illusztratív terméktulajdonságok jeleníthetők meg kis ikonok formájában úgy, hogy ezek az ikonos információk tartalmazhatnak hivatkozást vagy horgonylinket is.

Vissza a modulokhoz

A modul üzleti célja

A modul segítségével a termékoldalakon különböző terméktulajdonságok jeleníthetők meg kis ikonok vagy illusztratív képek formájában úgy, hogy ezek az ikonos információk tartalmazhatnak hivatkozást vagy horgonylinket is. Az ikonos kis leírásokat website scope-onként lehet berögzíteni egy központi admin griden, ahol megadható, hogy melyik attribútumhoz kapcsolódjanak. Amennyiben az adott attribútum be van állítva egy terméknél, a termékoldalon megjelenik az ikon a hozzá kapcsolódó szöveggel és hivatkozással együtt.

Tetszőleges számú ikon felrögzíthető, és tetszőleges jellemzők értékkészleteivel párosíthatók. Így tehát bizonyos terméktulajdonságok (USP-k, technikai jellemzők, anyaghasználat, stb. - ez projektfüggő) jellemzők segítségével ikonok vagy kis illusztratív képek formájában megjeleníthetők lennének a termékoldalon.

A modul által használt attribútumok

Az ikonok megjelenését a termékoldalakon attribútumok szabályozzák, amelyek teljesen hagyományos Magento attribútumok. A Storefront properties-nél az admin eldöntheti, hogy akarja-e, hogy erre lehessen szűrni a kategória oldalakon (valószínűleg nem kell majd, de a lehetőség adott). A “Manage Options (Values of Your Attribute)” részben kell felrögzíteni az egyes ikon blokkoknak megfelelő értékeket, vagyis az admin annyi opciót állít be a jellemzőkhöz, ahány ikont használni szeretne.

Product Icons admin grid és űrlap

Az ikon blokkokat egy központi grid-en lehet szerkeszteni, bővíteni, törölni, méghozzá website scope-onként (azaz országonként) külön-külön. Az admin gridben látjuk az eddig létrehozott ikonokat, itt tudunk újakat létrehozni, illetve meglévőket szerkeszteni. Egy product icon árlapja a következő elemekből áll:

  • Icon block name: Egy szabadszavas szövegbeviteli mező, ez lesz az ikonos blokkocska megnevezése. Frontenden nem jelenik meg, tehát ez csak az adminnak infó.
  • Enabled: Yes / No (standard Magento2-es toggle field)
  • Sort order: A sorrendiséget meghatározó adat, ami definiálja, hogy több ikon blokk egy termékoldalon való együttállása esetén az egyes ikon blokkok milyen sorrendben jelenjenek meg egymás után.
  • Icon block frontend title: Egy szabadszavas szövegbeviteli mező, ez lesz az ikonos infó blokk frontenden megjelenő szövege. (Például: "Gluténmentes", “A terméket ingyenesen szállítjuk”, “Ismerd meg a részletfizetési lehetőségeket”, “Ismerd meg a beszámítási lehetőségeket”, stb.) Vagyis ez az ikonos blokk rövid szöveges kijelzése.
  • Icon image: Egy MU képfeltöltéssel működő képfeltöltési mező, amibe PNG állomány rögzíthető be.
  • Icon block URL or anchor ID: Ez egy olyan mező, ahol megadható az az url, amire az ikonos blokkra való kattintás után jutunk. Lehet abszolút vagy relatív hivatkozás, illetve meg lehet benne határozni horgonylink ID-t is. Ha ez a mező nincs kitöltve, akkor az ikon blokk nem vezet sehová és nem kattintható.
  • Appears on all products: Yes / No típusú toogle field választó mező, amelynek alapértelmezett értéke NO. Ha ez be van állítva, akkor az ikonos információs blokk az összes terméknél megjelenik függetlenül attól, hogy az adott termékhez az attribute icon megfelelő értéke meg van-e adva.
  • Attribute: Egy legördülő mezőből kiválasztható érték. Itt tudjuk megadni, hogy az ikon megjelenését melyik jellemző szabályozza, illetve hogy, mely (előzetesen felrögzített) értékének (attribute value) felel meg az ikon. A termék szerkesztésnél tehát, ha a webshop adminisztrátor kiválasztja beállítja ezt az értéket a termékhez, akkor az ikonos blokk (ikonnal, title-lel és hivatkozással együtt) megjelenik majd a termékoldalon a beállított sort order sorrendjében. Ezzel a mezővel kapcsolja tehát össze a webshop adminisztrátor az ikon blokkot a megfelelő attribútum option-nel.
  • Websites: itt választunk website scope-ot, amelyre a product icon-t érvényesíteni szeretnénk.

A következő hibajegyek tartoznak EasyRedmine-ban a termékhez: