Product Icons

SKU
Product Icons

A modul segítségével a termékoldalakon logikai szabályok alapján automatikusan megjelenő illusztratív terméktulajdonságok jeleníthetők meg kis ikonok formájában úgy, hogy ezek az ikonos információk tartalmazhatnak hivatkozást vagy horgonylinket is.

A modul üzleti célja

A modul segítségével a termékoldalakon különböző terméktulajdonságok jeleníthetők meg kis ikonok vagy illusztratív képek formájában úgy, hogy ezek az ikonos információk tartalmazhatnak hivatkozást vagy horgonylinket is. Az ikonos kis leírásokat website scope-onként lehet berögzíteni egy központi admin griden, ahol egy szabályösszeállító felületen megadható, hogy milyen logikai összefüggések alapján jelenjenek meg az egyes termékeknél (pl. attribútumok értéke, kategória, ár, stb.). Amennyiben az adott szabálynak megfelel egy termék, a termékoldalon megjelenik az ikon a hozzá kapcsolódó szöveggel és hivatkozással együtt. Tetszőleges számíú ikon vehető fel és jeleníthető meg.

A modul által használt szabályok

Az ikonok megjelenését a termékoldalakon szabályok határozzák meg, amelyek a teljesen hagyományos Magento szabályösszeállító felület segítségével hozhatók létre (mint például a kosárárszabályok esetében). A Storefront properties-nél kell a jellemzőket engedélyezni, mint amelyeket tudunk szabályokban használni (Use for Promo Rule Conditions).

Product Icons admin grid és űrlap

Az ikon blokkokat egy központi grid-en lehet szerkeszteni, bővíteni, törölni, méghozzá website scope-onként (azaz országonként) külön-külön. Az admin gridben látjuk az eddig létrehozott ikonokat, itt tudunk újakat létrehozni, illetve meglévőket szerkeszteni. Egy product icon árlapja a következő elemekből áll:

 • Icon block name: Egy szabadszavas szövegbeviteli mező, ez lesz az ikonos blokkocska megnevezése. Frontenden nem jelenik meg, tehát ez csak az adminnak infó.
 • Enabled: Yes / No (standard Magento2-es toggle field)
 • Sort order: A sorrendiséget meghatározó adat, ami definiálja, hogy több ikon blokk egy termékoldalon való együttállása esetén az egyes ikon blokkok milyen sorrendben jelenjenek meg egymás után.
 • Icon block frontend title: Egy szabadszavas szövegbeviteli mező, ez lesz az ikonos infó blokk frontenden megjelenő szövege. (Például: "Gluténmentes", “A terméket ingyenesen szállítjuk”, “Ismerd meg a részletfizetési lehetőségeket”, “Ismerd meg a beszámítási lehetőségeket”, stb.) Vagyis ez az ikonos blokk rövid szöveges kijelzése.
 • Icon image: Egy MU képfeltöltéssel működő képfeltöltési mező, amibe PNG állomány rögzíthető be.
 • Icon block URL or anchor ID: Ez egy olyan mező, ahol megadható az az url, amire az ikonos blokkra való kattintás után jutunk. Lehet abszolút vagy relatív hivatkozás, illetve meg lehet benne határozni horgonylink ID-t is. Ha ez a mező nincs kitöltve, akkor az ikon blokk nem vezet sehová és nem kattintható.
 • Conditions: Egy hagyományos Magento szabályösszeállító felület, ahol meghatározhatjuk milyen logikai feltételek teljesülése esetén jelenjen meg az ikon a termékoldalakon. Amennyiben üres, az ikon minden terméknél megjelenik.
 • Websites: itt választunk website scope-ot, amelyre a product icon-t érvényesíteni szeretnénk. Egy ikon egyszerre egy website-ban jeleníthető meg, több website esetén külön-külön ikonokat kell létrehozni

Product Icons admin grid és űrlap

Az ikon blokkokat egy központi grid-en lehet szerkeszteni, bővíteni, törölni, méghozzá website scope-onként (azaz országonként) külön-külön. Az admin gridben látjuk az eddig létrehozott ikonokat, itt tudunk újakat létrehozni, illetve meglévőket szerkeszteni. Egy product icon árlapja a következő elemekből áll:

 • Icon block name: Egy szabadszavas szövegbeviteli mező, ez lesz az ikonos blokkocska megnevezése. Frontenden nem jelenik meg, tehát ez csak az adminnak infó.
 • Enabled: Yes / No (standard Magento2-es toggle field)
 • Sort order: A sorrendiséget meghatározó adat, ami definiálja, hogy több ikon blokk egy termékoldalon való együttállása esetén az egyes ikon blokkok milyen sorrendben jelenjenek meg egymás után.
 • Icon block frontend title: Egy szabadszavas szövegbeviteli mező, ez lesz az ikonos infó blokk frontenden megjelenő szövege. (Például: "Gluténmentes", “A terméket ingyenesen szállítjuk”, “Ismerd meg a részletfizetési lehetőségeket”, “Ismerd meg a beszámítási lehetőségeket”, stb.) Vagyis ez az ikonos blokk rövid szöveges kijelzése.
 • Icon image: Egy MU képfeltöltéssel működő képfeltöltési mező, amibe PNG állomány rögzíthető be.
 • Icon block URL or anchor ID: Ez egy olyan mező, ahol megadható az az url, amire az ikonos blokkra való kattintás után jutunk. Lehet abszolút vagy relatív hivatkozás, illetve meg lehet benne határozni horgonylink ID-t is. Ha ez a mező nincs kitöltve, akkor az ikon blokk nem vezet sehová és nem kattintható.
 • Conditions: Egy hagyományos Magento szabályösszeállító felület, ahol meghatározhatjuk milyen logikai feltételek teljesülése esetén jelenjen meg az ikon a termékoldalakon. Amennyiben üres, az ikon minden terméknél megjelenik.
 • Websites: itt választunk website scope-ot, amelyre a product icon-t érvényesíteni szeretnénk. Egy ikon egyszerre egy website-ban jeleníthető meg, több website esetén külön-külön ikonokat kell létrehozni