Translation Import Export

SKU
Translation import export

Az Inline translation modult minden Magento 2-es oldal tartalmazza, hátránya, hogy az adatbázisban tárolja le a fordításokat, nem a language csv-ben. A Translation import export az Inline translation modul továbbfejlesztése, melynek köszönhetően bárki szabadon fordíthatja az oldal szövegezését, mert az admin felületről ki tudjuk exportálni csv formátumban az Inline translation-nel készült fordításokat, melyeket aztán manuálisan vissza tudunk tölteni az adott nyelvi fájlba.

Frontend működés

Első lépésben adminon be kell kapcsolni a modult: Stores/Configuration/Advanced/Developer menüpontban kell a Storefronton engedélyezni a használatát. Ha az admin felületet is le szeretnénk fordítani, akkor ott is lehetőség van a modul bekapcsolására.
Ha bekapcsoltuk a modult, akkor a frontenden a bal felső sarokban megjelenik sárga háttérben a „Title script” felirat, illetve a szövegezések piros négyzetet kapnak. Ha a szöveg fölé állunk, akkor a piros doboz bal alsó sarkában megjelenő könyv ikonra kattintva a felugró ablakban látható minden információ az adott szövegezésről:

  • hogy mi az eredeti formátuma a szövegezésnek,
  • frontenden milyen formátumban jelenik meg (kisbetű, nagybetű, szóközzel az elején, stb.),
  • hogy pontosan hol jelenik meg az oldalon,
  • boltnézet specifikus-e,
  • illetve a szövegbeviteli mezőben azonnal meg is tudjuk változtatni a szövegezést. A Submit gombra kattintva a fordítás azonnal megjelenik az oldalon.

Videó a használatról:
https://www.youtube.com/watch?v=FWA0UTJ2RSQ

FONTOS: csak teszt oldalon kapcsoljuk be a modult, illetve ha nem használjuk, akkor kapcsoljuk ki, a fejlesztők munkáját segítjük ezzel.

Backend működés

Az export funkció a System/Data Transfer/Import/Export Translations menüpontban érhető el. Onnan egyszerűen kiexportálhatjuk a csv fájlt, melyet GitHubon az adott nyelv csv-jébe kell feltölteni. Formai igazításra nincs szükség, egy az egyben használható a kiexportált fájl.