URL Rewrite Basic

SKU
URL Rewrite Basic

Amennyiben meglévő webáruházunkat egy újra cseréljük, felmerül az igény, hogy látogatóink a korábbi linkekre kattintva is elérjék webáruházunkat. A modul ezeket az átirányításokat képes lekezelni, és mindezt nemcsak az admin felületen a linkek egyenként történő beállításával, hanem tömegesen, CSV fájllal történő importálással is. Továbbá lehetőségünk van egyedi, kézzel beállított URL megadásra is.

A modul működése

Ez a modul nem képez különálló egységet az admin oldalon belül, hanem szorosan hozzáépül a Magento alap URL Rewrite működéséhez. Így nem található meg külön menüpontban, hanem különböző gombokkal és opciókkal egészíti ki az alapműködést. A célja az, hogy CSV fájl segítségével tömegesen tudjunk beimportálni a magento-ba 301-es átirányításokat, valamint ugyanígy lehetőségünk nyílik ezen átirányítási adatok tömeges exportálására is.

Admin oldali beállítások

Marketing/ SEO/ URL Rewrite menüpont alatti táblázatban listázódnak ki a beállított átirányítások. Az Add URL Rewrite gombra kattintva tudunk hozzáadni új átirányítást. (Ez még alap Magento-s funkció)

A modul annyiban egészíti ki mindezt, hogy az Add URL Rewrite gomb mellé kikerül még az Import CSV és az Export CSV gomb.

Az Import CSV gomb tulajdonképpen átirányít minket az adminon belül a System/ Data Transfer/ Import fülre. A modul az itt található lenyíló listába helyez bele Entity Type-ként egy URL Redirects opciót. Amennyiben kiválasztjuk ezt Entity Type-nak, megjelenik mellette egy Sample File, mely példaként szolgál a CSV elkészítésére

Ennek mintájára elkészített CSV fájlt tudjuk feltölteni az admin menüben és ez alapján bekerülnek a táblázatba az adatok, valamint érvényesülni fognak az átirányítások.

Az Export CSV gombra kattintva pedig kinyerhetjük az adminban lévő átirányítási adatokat, és letölthetjük azokat. Ebbe természetesen azok az adatok is bekerülnek, amiket manuálisan veszünk fel az admin felületen.