Unity Pickup

SKU
Unity Pickup

A Unity Pickup egy olyan központi csomagpontos szállítási mód modul, amely aggregáltan jeleníti meg a webáruházban elérhető átvételi pontokat, származzanak azok akár különböző szolgáltatóktól. Így a felhasználó a különböző csomagpont típusok között a pénztárban egy listában tud válogatni ahelyett, hogy különböző csomagpont szállítási módokat kellene lenyitogatnia.

A modul üzleti célja

A Unity Pickup egy olyan szállítási mód modul, amely aggregáltan jeleníti meg a webáruházban elérhető, általunk előkészített csomagpontos átvételi lehetőségeket. Az egyes csomagpont integrációk külön-külön modulok, amiket a jövőben mind a Unity Pickup-ban jelenítünk meg. A Unity Pickup lehetővé teszi más modulok számára, hogy egy egységes felületen jelenítsék meg az átvételi pontjaikat. Így a felhasználó különböző csomagpont típusok (pl. Pick pack Pont, Postapont, Foxpost) között a pénztárban egy listában tudnak válogatni ahelyett, hogy különböző csomagpont szállítási módokat kellene lenyitogatniuk.

Figyelem! A modul önmagában nem eredményez működő csomagpontos integrációt, "mindössze" az átvételi pontos szállítási módok kezelésének kereteit teremti meg. Ahhoz, hogy a csomagpontok integrációja ténylegesen működjön, a webáruházban telepíteni szükséges valamely, a Unity Pickup modulhoz illesztett, az adott csomagpont szolgáltatóval kiépített integrációt megvalósító modult.

Frontend működés

  • A felhasználó a pénztár szállítási információkat bekérő szekciójában a többi szállítási mód között lát egy csomagpontos szállítás modult (a szállítási mód pontos megnevezése konfigban állítható)
  • Erre kattintva megjelenik neki az a felület, amely aggregáltan fogja mutatni a webáruházban elérhető szolgáltatók csomagpontjait. Első körben a felhasználónak települést vagy budapesti kerületet kell választania. A legördülő listában a budapesti kerületek majd a magyarországi települések sorakoznak ABC sorrendben.
  • Település vagy kerület kiválasztása esetén egy checkbox-os multiselecttel ki kell választania azokat a csomagpont szolgáltatókat, amelyekre kíváncsi az adott körzetben.
  • Ekkor jelennek meg az adott csomagpontok, amelyek megfelelnek a felhasználó szűrésének (település és szolgáltató). a modul aktuális verziójában a csomagpontok listás megjelenítést kapnak, térképes megjelenítés egyelőre nincsen. Valamennyi csomagpontnál látjuk az adott átvételi pont nevét, címét, illetve mindegyik csomagpontnál látszik egy “Nyitva tartás” link, amire a kurzort húzva hover tooltip-ben megjelennek az adott csomagpont nyitvatratási inforációi.
  • Miután a felhasználó megtalálta azt a csomagpontot, amelyeen szeretné átvenni a rendelését, rákattint a Kiválasztom gombra, ezzel megtörténik a csomagpont kiválasztása és a rendelés ezzel a szállítási móddal, ehhez a csomagponthoz tárolódik le.
A modul alap szerkezete frontend szinten kialakításra került, de a projekt egyedi design stílusjegyei és a pénztár felépítése alapján a bevezetéséhez projektspecifikus frrontend fejlesztés is szükséges.

Admin beállítások

Szállítási mód konfigurálása

A Unity Pickup modul a Stores - Configuration - Sales - Shipping Methods menüpontban, a többi szállítási mód között rendelkezik egy konfigurációs panellel. Itt állítható be a szállítási mód neve (Method name), kaphat egy másodlagos szövegezést is (Title), valamint itt látjuk az egyéb, szállítási módok konfigurálásához szükséges beállításokat is (sort order, enabled, minimum order amount, ship to specific countries, stb.)

Available Shipping carriers

A Unity Pickup modulnak ugyanezen felületén látunk egy "Available Shipping carriers" elnevezésű dinamikus táblázatot, itt tudjuk rögzíteni azon csomagpont típusok (= szolgáltatók) paramétrereit, amelyekhez a webáruház rendelkezik Unity Pickup-kompatibilis integrációval. Amit itt be lehet állítani:

  • Code: csomagpont típus kódját
  • Name: csomagpont típus nevét (pl. Pick Pack Pont)
  • Shipping cost: az egyes csomagpont szolgáltatóknak más díjai lehetnek, ezért csomagpont típusonként be lehet állítani egy bruttó összeget, amivel kalkulálunk majd a pénztárban, ha a vásárló az adott szolgáltató valamelyik pontját választja
  • Free Shipping Limit: Csomagpont típusonként eltérő lehet az is, hogy a webáruház tulajdonos milyen értékhatár felett akar ingyenes csomagpontos szállítást biztosítani, így aztán ezt itt külön tudjuk állítani az adottcsomagpont szolgáltatóra vonatkozó ingyenes szállítási értéket.
  • Valamint itt tudjuk feltölteni a csomagpont szolgáltató logóját, ami a pénztárban meg fog jelenni a Unity Pickup szállítási mód frontendjén.