Lapker

SKU
Lapker

A Lapker integrációs modul lehetővé teszi, hogy a Sprinter futárszolgálat és/vagy a Pick Pack Pont szállítási móddal leadott rendelés adatai beküldhetőek legyenek a Lapker rendszerébe, amely legenerálja a csomagra helyezhető label-t, szállítólevelet, csomagkódot és ezeket az információkat visszaküldi a webáruháznak. Ezáltal csomagjaink kiszállítását is a werbáruházon belül intézhetjük.

A modul működése

A modul a Pick Pack Pont csomagpontadat és Sprinter futárszolgálatos megrendelések adatainak átadására biztosít lehetőséget. Az így leadott megrendelések egyenkét és csoportosan is beküldhetőek a Lapker rendszerébe, ahol a csomaghoz tartozó címke és szálíltólevél legenerálódik, majd visszakerül a webáruházba, ahol az adott rendeléshez kapcsolódóan letölthetővé válik.

Beállítási lehetőségek adminban

A Lapker modul beállításait a webáruház admin felületén az Oander -> Lapker Integration Settings menüpontból érjük el.

A kezelőfelület három részre oszlik:

Main Settings

 • Enabled - modul engedélyezése
 • Test mode - teszt üzemmód be és kikapcsolása
 • Related Offline Cash Payment Methods - az itt megadott fizetési formával leadott megrendelések a rendelési összeggel kerülnek átadásra a Lapker felé (például utánvétes fizetés)

Test Settings

 • URL of SOAP interface - Lapker által megadott elérési útvonal teszteléshez
 • Token - Lapker által kiadott teszteléshez tartozó azonosító
 • Partner Code - Lapker által kiadott teszt partner azonosító
 • Transit Time 
 • URL of SOAP Document interface

Production Settings

 • URL of SOAP interface - Lapker által megadott éles elérési útvonal
 • Token - Ügyfélhez tartozó éles azonosító
 • Partner Code - Ügyfél éles partner azonosítója
 • Transit Time 
 • URL of SOAP Document interface

Csomag adatok beküldése a Lapker rendszerébe, dokumentumok nyomtatása

A csomag adatok egyenként és csoportosan is beküldhetőek a Lapker rendszerébe. A beküldést a rendelés kiszolgáló felületén az Admin -> Sales -> Operations -> Orders menüpont alatt tudjuk elindítani. Ezen a felületen van lehetőségünk a beküldés után visszakapott csomagcímkék és szállítólevelek letöltésére is.
Beküldés menete a rendelés kezelőfelületén:
A Sprinter futárszolgálatos és PPP csomagpontos rendeléseket a SHIP gomb megnyomásával küldhetjük be a Lapker rendszerébe.
A rendelést egyszer lehet átküldeni, ha ezután a szállítási cím módosul, akkor azt a Sprinter felhasználói fiókjában manuálisan lehet módosítani, innen lehet a csomagszámokat is letölteni.

Beküldés menete a rendelés listanézetéből:
A rendelések lista nézetében válasszuk ki az átadni kívánt Sprinter futárszolgálatos és PPP csomagpontos rendeléseket, majd ezeket jelöljük ki (pipálással). Ezután az Actions lenyíló menüből válasszuk ki 

Csomagcímke (label) és szállítólevél letöltése:
A visszakapott csomagcímkét és szállítólevelet a rendelés listanézetében lehet letölteni az Actions lenyíló menüből a Print Lapker Labels kiválasztásával.

További tudnivalók

A Lapker integráció önmagában csak a Lapker rendszeréhez történő csatlakozást biztosítja, a teljes működéshez szükséges szállítási modulok telepítése is. A Lapker rendszerébe tartozik a Pick Pack Pont csomagpontos szállítás és a Sprinter futárszolgálat, mind a két módhoz rendelkezésre áll Oander által fejlesztett modul.